Monday 3 February 2014

Герой: Мат



Млад чернокож полицай от нигерийски произход, един от най-талантливите и многообещаващи сътрудници в Следователския отдел на Пловдивското полицейско Управление. Живее в ромското гето в квартал Столипиново и се увлича по изтънчената френска кухня и романите на Агата Кристи. Прагматик до крайност, здраво стъпил на земята и скептичен към всичко свръхестествено. Нима някъде, някога из всички разклонения на безкрайната и вечна Мултивселена е възможно да съществува по-чудноват екземпляр от вида хомо сапиенс?

Навярно. Но поне едно е сигурно: няма нищо случайно в това, че Мутиу Адеволе, или както всички обичат да го наричат - Матей, изведнъж попада във вихъра на събития, обвити в дълбока тайнственост и очевидно носещи огромно значение за съдбините на земи и народи, простиращи се далеч отвъд дребната и незабележима България от 2020 г. от н.е.

Когато странните необясними явления с разместването на времето зачестяват в омагьосания триъгълник сред родопските планини и още и още хора продължават да изчезват безследно, само за да се върнат след дни, състарени с десетилетия, със случая се заема американското разузнаване. А Матей се оказва най-подходящият партньор на безкрайно надъханата агентка от ФБР, г-ца Кели Къркланд.

Двамата се впускат в нечувано приключение, което ще ги отведе до места и времена, за чието съществуване никой никога не е подозирал. А енигмата на безименните мълчаливи господа с бомбетата бавно започва да се разплита брънка по брънка пред очите им.

No comments:

Post a Comment